inspo

 
Bilder från We♥it - här.
Vid den här tiden på året finns det ju inget bättre än att sitta och kolla på inspirerande bilder. Sen blir man ju taggad att lägga ner lite extra tid på att slå in fina julklappar när man ser fina bilder. Sen vill jag göra ett pepparkakshus och baka godis - åååhh det finns så mycket jag vill hinna med!!!♥

1:a advent

Då var det första advent. Nu har man det mysigaste tiden på året framför sig, älskar allt som har med julen att göra. Får ta vara på varje minut och försöka leva här och nu trots att det är så himla mycket på gång. Imorgon byter jag bloggportal, är lite nervös men hoppas att det kommer gå bra! Kul med en ny start.
Halsband från Claire´s.

coconut

Lördagskvällen är räddad tack vare Yollibox med smak av kokos, ni MÅSTE prova den♥ Nu blir det film med familjen, kanske blir någon julfilm med tanke på att det är advent imorgon! Åh det var så längesen jag såg en julfilm...
♥♥♥

Vinn mini OPI

Nu kan ni vinna ett kit med de 10 populäraste OPI lacknyanserna i miniformat till ett värde av 445 kr.
 
För att vinna:
- Svara på frågan: Vad är det bästa med julen?
- Dela bilden på något av dina sociala medier som blogg/Instagram/Twitter eller något annat. Med en hashtag på #josefines.
Lycka till! ♥ Avsutas den 5:e December.

Hamburger

God morgon på er! Hoppas att ni mår bra :-) Jag själv har inte varit på topp de senaste dagarna, kroppen har liksom sagt i från. Illamående och huvudvärk. Igår var familjen och några i släkten på en resturang, vi har börjat ha det som en tradition fredagen veckan man får lön. För min del blev det hamburgare, hade längtat så himla mycket efter det och den gjorde inte mig besviken. Idag blir det att handla julklappar med mamma, ska bli supermys!
Heaven in my mouth♥

rest in peace

Vila i frid♥

Colorburst

Revlon Colorburst Matte Balm är en produkt jag varmt rekommenderar! Det är en läppenna i en fin rosa nyans och resultatet blir matt samt håller länge. Vi fick med oss det på Eleven eventet som jag var på för några veckor sen! Mycket bättre än många andra pennor som jag har provat tidigare.
Kostar 199 kr och finns på Eleven!

three

Tre fina outfits. Alltså den gröna klänningen från h&m är bara hur fin som helst. Den är inte alls dyr heller! Vilken outfit tycker ni är finast?
three
 
three by josefineolssons featuring black high boots

Ett test

Vem var den sista du träffade? Alice lillsis
Hur lång är du? 163 cm
Vem pratade du senast med i telefon? Tror pappi
Hur löd ditt senaste sms och till vem? "min fina mamma" till mami
Var är dagens planer? Sova med stort S
Föredrar du att ringa eller skicka sms? Sms hehe...
Är dina föräldrar gifta, sambos eller skilda? De är skilda
Har du någon gång hittat en katt? Hittar min katt lite överallt, senast i min garderob...
Vilken är din favoritplats? Sängen helt klart
Sover du med eller utan kläder på dig? Utan oftast men ibland någon stor t-shirt
 Har du stationär eller bärbar dator? Bärbar dator
 
Hur många landskap har du bott i? Ett enda och det är Uppland!
Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Oj svårt, på sommaren barfota annars skor!
Är du social? Har blivit allt mer social genom åren, kan ju bero på att jag är äldre och mer mogen haha :-)
Vilken är din favoritglass? Kokosglass...mmmm
Tycker du om Kinamat? Skoja inte - LOVE IT!
Tycker du om kaffe? Kaffelatte är mums de!
 
Tycker du om att mysa? Såklart
Känner du någon med samma födelsedag som din? Faktiskt så fyller en tjej i min nya klass samma dag , 27 januari :D
Kan du några andra språk än svenska? Lite spanska, italienska och inglese
Har du någonsin åkt ambulans? Nej *peppar peppar*
Vad spenderar du helst pengar på? Mat, min kärlek till mat är endless
Välj ett ärr på din kropp? Oj, vilket ska jag välja? Har säkert 50 stycken! Massa från när jag hade vattkoppor i årskurs tre, fyfan.
Vart togs din profilbild för din blogg? I Köpenhamn!
När var du i kyrkan senast? Ja du...
Vad skulle du göra om du vann en miljon? Resa, resa, resa och skänka.
 
Vilka personer utmanar du? Alla mina bloggläsare :-)

Winter

Igår så var jag sminkmodell på Fyrisskolans öppet hus. Sminkningen är inspirerad av vintern och tycker verkligen att Vendela lyckades bra! 

Tips på mellis!

- Banan // Ägg // Kokosmjöl // Kokos
 
Blanda ihop allt och stek kokosolja, först var det som en pannkaka men när jag skulle vända den så gick den sönder. Jag serverade med citron turkisk yoghurt(ni måste prova) och frukt! MUMS :D Produkterna från Superfruit hittar ni i butiken Hälsokraft.
 

kvällsrutin

Här kommer en efterlängtad video...min kvällsrutin! Hoppas ni gillar den :-) HÄR finns min kanal!

Atm:

Sminkmodell på Fyris öppet hus!

Rachel Mcadams

Bildkälla.
Alltså WOW vilken snygg hårfärg Rachel Mcadams har! Om jag inte vore för feg för att prova detta hade jag lätt gjort det :-) Måste nog även boka en klipptid snart för att få bort mina kluvna hårtoppar, men det känns så ovärt att betala nästan 300 spänn för att bara klippa topparna. Kanske själv får ta till saxen och klippa!

Motivation

Jag försöker att springa minst en gång i veckan även fast det börjar gå mot vinter. Det värsta är att komma iväg, när man väl är ute och springer lider man inte. Det jobbigaste är att komma hem och lägga sig i sängen och en timme senare ska man ut och springa i kylan...fy. Men man får helt enkelt tänka på efterkänslan som är underbar! 
Jag har ett par nya underbara träningstights från märket Helly Hansen, sköna och snygga! Viktigt att man klär sig rätt när man är ute och springer. Inte för tjockt klädd och inte för tunnt klädd. Jag brukar köra lager på lager. En annan viktig grej när man springer och det är mörkt är att använda en reflexväst! Det kan rädda ens liv.
♥Rosa♥
Jag vet att det kan vara svårt att hitta inspirationen till att träna när det är mörkt och kallt ute. För mig går det verkligen i perioder! Man ska aldrig känna att träningen blir en stressfaktor, vissa veckor kan man helt enkelt inte träna lika mycket som andra. 

Lakrids by Johan Bülow

En laktris av belgisk vit choklad med smak av hallon och som pricken över i:et toppad med guldstoft vilket är en fröjd för ögat. De ser nästan ut som julkulor vilket gör det till en perfekt present att ge bort nu när julen närmar sig! Väldigt goda kan jag säga. Finns att köpa på NK!
Gillar ni laktris? Har ni någon favorit?

outfit

När jag var i Stockholm under höstlovet så hade jag denna outfit, man ser även glimten av solen på bilderna så det blev en fin effekt :-) Gillar ni när jag lägger ut outfitbilder på bloggen?
 
Outfit: Kofta - Lookbook // Tröja - Lookbook // Byxor - Gina Tricot // Skor - Skopunkten
 

ny bloggportal

Snart är det dags för mig att ta mitt pick och pack från blogg.se. Jag har bloggat här sedan jag började blogga vilket är 2008 om jag inte minns helt fel, det var en annan blogg som jag hade då. Den här bloggen heter även www.josefineolssons.blogg.se innan jag köpte josefines.se. Min blogg har gett mig så himla många roliga möjligheter som jag är oerhört tacksam för men nu känner jag att det är dags att prova nya vägar! Inom en snar framtid kommer jag att byta bloggportal. Jag har varit på möte med dem och kände att min blogg passade hos dem! De som jobbar där är grymt trevliga och massa sköna bloggare bloggar där så jag hoppas och tror att jag ska trivas. Är så taggad på detta, något nytt liksom med nya möjligheter :-D Hoppas att ni vill fortsätta följa med mig och blogg på min nya portal! Kommer fortfarande ha samma bloggnamn. Har ni någon aning om vilken bloggportal det kan vara ? :)
 

Alicia Keys - We Are Here

Hur har jag kunnat missa denna låt som släpptes för två månader sen? Hörde den för första gången på radio i helgen och jag rådiggar den!♥

spa söndag

På söndagar brukar jag ha ett minispa, i alla fall om jag hinner. Tar ett långt bad/dusch och skrubbar hela kroppen och smörjer in mig. Tänkte tipsa om två bra badrumsprodukter som jag nyligen börjat använda!
Yvonne Ryding - Olive body scrub♥ - En härlig skrubb som innehåller olivsmör och sheasmör som vårdar huden. Använder den en gång i veckan.
No7 Revitalising Hand Saviour ♥- Ett måste för alla torra vinterhänder! Tar bort döda hudceller och återfuktar händerna. Man ska dock inte applicera den på irriterad/skadad hud.

let it snow

Tycker det blir allt kallare ute. Måste införskaffa varma jackor och tröjor och tyckte dessa nedanför var fina. Skulle gärna vilja se lite snö falla snart, blir så mycket ljusare ute då. Please väderguden!!
hm want
hm want by josefineolssons featuring knee socks

4 pics

1. Fika på Espresso house, en julmuffin & en latte med smak av kola♥ // 2. Julstämning i huvudstaden. // 3. Just mee. // 3. Fruktsallad
 
God morgon! Sovit gott? Jag har sovit helt okej, får dock så mycket energi på kvällarna. Alla idéer och tankar kommer precis innan jag ska sova. Igår var vi och handlade på Ikea och Rusta men idag har vi inga större planer, skönt att bara chilla ibland och göra absolut ingenting. Har ni några planer för dagen? :-)

green

Örhängen i mitt hjärta. Jag har verkligen fått dille på örhängen, speciellt i den här storleken som jag har bilderna här nedanför. De är i alla fall från Happinessboutique♥ Dessa är så stilrena och snygga!
Vinnaren av en dag på Sturebadet som MTV drog blev Tilda Fernkvist & vinnaren av ett presentkort värde 1000 kr blev nattstad.se/Malinabra - GRATTIS till er!

NYX event

Igår var jag i Stockholm för att fira att NYX lanserar en webbshopp www.nyxcosmetics.se/. Det var verkligen ett superhärligt event som var bra uppstyrt. Hängde med massa sköna brudar som Felicia, Antonia och Therese som är duktiga youtubers men det vet ni säkert redan ;-) Vi åt massa gott, tittade på nya produkter, firade webbshopen och fick goodiebags! Tack till NYX för ett bra event♥ Fick dock springa i en hastighet på 180 till stationen för att inte missa tåget. Det går endast en gång i timmen...

svaren på frågestunden

Här kommer svaren på min lilla frågetund, lovade ju att göra en video. Här finner ni min kanal!

Atm:

Är just nu på ett supertrevligt event med NYX :)

12 years a slave

Måste tipsa om filmen 12 years a slave som jag såg på bio när den precis hade kommit ut. Det är en verklighetsbaserad film om slaveriet i USA. En gripande historia men otroligt bra film och skådisar som Brad Pitt och Lupita Nyong!  Har ni sett den?
Bildkälla.

Malmö

Eftersom att det är torsdag så passar det ju helt perfekt med en #throwbackthursday. Denna gång får det bli bilder från Malmö, där vi var i somras. Det var verkligen en sjukt mysig stad med massa härliga resturanger! Åker mer än gärna tillbaka dit någon gång i framtiden.
Precis vid vattnet.
Turning Torso. Så cool byggnad!
Blev en sväng till Emporia för shopping och mat på Vapiano, mums med andra ord!
Yogiboost, en favorit i vår familj!
Nöjd & glad eller haha?

question

Jag blir uppskattar verkligen om ni svarar på denna fråga :) Puss!

diamond calendar

Jag bara älskar min nya almanacka från Claire´s, den är är så mycket Josefine det kan bli ;-)  När det händer mycket på en och samma gång är det helt perfekt med en almanacka för att hålla reda på allt som pågår. Allt från prov till träningar. Sen är det bra att det finns en spalt för anteckningar, jag brukar ha den ligga bredvid sängen så att jag kan skriva upp saker så fort jag kommer på något. 
Använder ni en almanacka?

höstsminkning

Jag la aldrig upp detta klipp kom jag på. Det är en lätt höstsminkning med produkter jag använder just nu.
HÄR finner ni min kanal!♥

Meeting

Nu är jag påväg till Stockholm igen haha, blir mycket åkande. Ska även dit på fredag! Idag är det i alla fall ett möte angående bloggen, har sett fram emot detta så hoppas att det blir bra :-) Hoppas ni får en bra onsdag! Puss & kram


stay home

Jag önskar mig en massa mysiga kläder nu inför vintern. Till exempel sockor, morgonrockar, pyjamas, tofflor osv. Jag tycker det är så skönt att byta om till mjuka kläder när jag kommer hem. Det bästa som finns är att slänga av sig sina tighta jeans och sätta på sig ett par mjukisar.
 
stay home
 
stay home by josefineolssons featuring pink home decor

Randigt - bilder

Här kommer fler bilder från när jag blev fotogreferad under höstlovet i Musikens hus, det roliga är att det var en middag för typ 150 pers precis bredvid där vi fotograferade, så blev en aning generad att stå och posera när de satt och åt mat haha. Har ni någon favoritbild? 
 
Fotograf: Richard Andersson + Hår & makeup: Elizabeth Ahlen (facebook)

Presentbox med smink

Jag filmade med Splay i lördags och då var vi som sagt i Makeupstudion som har sminkmärket FÄRG. Det liknar Make up stores sortiment väldigt mycket. Vi som var med och blev filmade fick en varsin presentbox med deras härliga produkter som en tidig julklapp, blev verkligen glad då jag tycker deras produkter är i bra kvalité.
Här på bilden ovan så ser ni produkterna från FÄRG som vi fick med oss hem. Bland annat en highlight/shading palett som är perfekt för contouring för att framhäva till exempel kindbenen. Även en mousse mineral foundation som tyvärr är lite för mörk för mitt bleka ansikte men när jag blandade den med mina vanliga foundation blev färgen perfekt.
Min absoluta favorit i boxen är definitivt deras Cover Makeup Trio concealer, den ger en grym täckning och man kan blanda färgerna för att få den att passa ens egna hudton.
 
Något ni skulle vilja ha en recension på? :)

Att inte vara tillräcklig

Har ni någon gång känt att ni inte räcker till? Jag tror ändå att de flesta har känt det på ett eller annat sätt någon gång i sitt liv. Ibland känner jag att jag inte räcker till...för familjen...för vännerna...för skolan...för träningen...för bloggen...och även för mig själv. Ja, ni hör ju det mesta faktiskt. Det handlar nog att finna en balans, man kan bara inte räcka till alla gånger, det går bara inte. Det finns inte tio stycken jag utan bara ett jag. Man kan inte ändra på det som redan har skett utan det enda man kan ändra på är det som ska ske. Var ditt bästa jag. Man kan ju faktiskt inte göra mer än sitt bästa.
Note to myself: Det är okej att misslyckas ibland.

Jumpy - teater

Igår var jag och familjen på en teater på Uppsala Stadsteatern vilket vi aldrig brukar gå på men mamma hade fått tag på ett bra erbjudande så vi passade på. Vi är väl inte den mest kulturella familjen om man säger så men det var faktiskt en helt okej teater med mycket skratt och bra musik. Inte en sån där tråkig teater när man somnar efter fem minuter. Teatern heter Jumpy och handlar om en realtion mellan en mamma och tonårsdotter. Jag kunde verkligen känna igen mig i vissa situationer haha!

food lover

Hur gott ser inte detta ut?! Sorry om jag frestade er en aning haha...

together

Jag fick hem ett jättegulligt armband där det står "together". Det är ett UF företag som står bakom detta armband, de heter Stronger Togheter och de skänker pengar till barncancerfonden. Här finner ni deras sida. Kom ihåg att alla kan inte göra allt men alla kan göra något!♥

inspelning

Igår var jag som sagt i Stockholm. Det var Splay som ordnade "sminkduellen" för mig och fem andra youtubers. Vi var i makeupstudion, som har märket FÄRG. Det var verkligen så himla kul och alla var så härliga och trevliga. Jag är så fruktansvärt tacksam att jag får vara med om så pass roliga saker!
Fina Sascha!
Jag & söta Emilia!
Härliga Stephanie & Sascha
Bästa Clara!♥
Sen var även söta Jackie med men fick inte någon bild på henne!
 
Sen ett stort tack till Splay, ni är bäst!

Vinn en spadag

Tänkte påminna er om att det är Geordie Shore ikväll, för er som inte vet vad det är så är det en serie som är inspirerad av den amerikanska serien Jersey Shore. Här kan ni läsa mer!
 
Tävling: I och med detta så har jag och fyra andra bloggare en tävling tillsammans där en lycklig vinnare vinner en exlusiv spa-dag på Sturebadet i Stockholm. 
För att vinna det så behöver du svara på frågan:
Vem är din favoritdeltagare och varför? Lämna din mailadress i kommentaren!
 

Vinnaren är Tilda Fernkvist♥ Grattis!
Detta är ett samarbete med MTV och de väljer en vinnare på en av bloggarna.

min hudvård på vintern

Dessa två krämer använder jag för att återfukta huden med. Under natten behöver huden lite mer fukt för att kunna återhämta sig så därför använder jag två olika krämer. 
L'Oréal Paris Skin Perfection Unifying Day Moisturiser heter dagkrämen som jag använder. Det är en fuktgivande dagkräm som ger lyster och förbättrar hudtonen, minuset med denna är att det är en burk och i burkar kan det bildas bakterier när man tar med fingrarna.
Maria Åkerberg face dream heter krämen som jag använder som nattkräm. En rätt så fet kräm men dämpar rödflammig hud och skyddar mot yttre påfrestningar. Anpassad för torr och känslig hy. Doftar lavendel!

Crepes

Igår efter skolan så var jag, Jennifer, Aya och Ida på en resturang som heter Creperie Lemoni. De serverar olika crepes! Jag tog en crepes med grekisk yoghurt, valnötter och honung, det var verkligen så himla gott! Sen trevligt att få träffa alla samtidigt, det är så svårt att få ihop det ibland när vi är fyra stycken.

Idag bär det av mot Stockholm, ska nämligen spela in lite videos till Youtube med andra Youtube tjejer. Ska bli superkul att vara i Stockholm hela dagen lång!

skull pants

En outfit från förra helgen. (svinkallt att ta av sig jackan!!!) Älskar döskallebyxorna!
 
Outfit: topp - Gina T // Byxor - Kimstore 
 

Atm

Right now with my darlings:



Claire's

I onsdags cyklade jag upp till Gränby centrum för att träffa de som jobbar på Claire's. Det är en butik med hur mycket snygga accessoarer som helst! Speciellt deras smycken. Kommer bland annat att dyka upp en tävling närmare jul där ni kan vinna lite accessoarer från Katy Perrys kollektion. Om ni inte har varit i butiken borde ni verkligen gå dit!

en haul video

Sådär ja, då var min haul uppe! Tycker ni om att jag gör hauls via videos eller är det roligare med bilder?
Här finns min youtubekanal: https://www.youtube.com/user/josefineolssons
Syns videon på mobilen?

Tävling: vinn en behandling!

Nu tänkte jag dra i gång en grym tävling i samarbete med bokatid. Ni kan nämligen vinna ett presentkort värde 1000 kr på valfritt företag som finns på bokatid.se som är en sajt där man finner många olika behandlingar. Det finns allt från nagelbehandlingar, hudvårdsbehandlingar, massage, fixa naglarna, fotvård. Hur grymt? Perfekta julklappen ju!
 
För att vara med och tävla:
-Du ska nu hitta en behandling du gillar allra mest och skulle vilja använda 1000krs vinsten till och länka i mitt kommentarsfält.
-Du ska dela det på de sociala medier du har tillgång till och sedan länka de delningar till de i mitt kommentarsfält. //ändrade regler av dem.
 
Avslutas nästa fredag! Lycka till♥
 
Vinnaren är nattstad.se/Malinabra♥ Grattis!

bärfrukost

God morgon! Det är så typiskt att när man har sovmorgon till klockan tolv så vaknar man jättetidigt. Vill och behöver ju mer sömn! Gjorde i alla fall ordning en god frulle som jag annars inte hinner under vanliga vardagar. Känns skönt att jag endast har en liten lektion idag, historia. Tänk om man ändå hade sovmorgon till klockan tolv varje dag, då skulle jag inte gå runt som en zoombie haha :-)
 Banan, hallon, havreringar, müsli och granola i yoghurten!

18

Jag har alltmer börja tänka på att jag fyller 18 om cirka två månader, alltså 18. Kan knappt förstå det själv, siffran då man räknas som vuxen. Jag ser fram emot det då det öppnar många nya dörrar för mig, saker som jag inte kunnat göra förut. Samtidigt är jag lite skraj och pirrig på en och samma gång. Jag känner mig inte som 18, absolut inte. Jag var nyss tio och gick på lågstadiet? 
 Bildkällor.
Jag 18 år?? I have no idea what you are talking about... ;-)

Parfym - Isadora nuit

Jag fick hem denna parfym vid namnet Isadora Nuit för några veckor sen. Det är inte en parfym jag själv skulle köpa i affären men efter att jag använt den några gånger så tycker jag faktiskt att den luktar helt okej! Doften påminner lite om hur min farmor doftade, så det är positivt! Hon luktade alltid så gott. Jag skulle säga att den är mer anpassad för äldre, fast det beror ju helt klart på från person till person. Ett plus för den fina förpackningen!
 
Den skulle passa perfekt till att ge till sin mamma i julklapp. Så ett bra julklappstips!
Finns i butik för 249 kr.

Eleven & Blogfame

Är precis hemkommen från Stockholm där jag och Lisa Anckarman var på en typ av bloggutbildning som kallas SEO med Eleven.se & Blogfame. Det var Lisa som bjöd med mig och är otroligt tacksam för vi lärde oss så himla mycket där, det var verkligen lärorikt. Träffade även på en massa trevliga människor där! Vad tycker ni om sånna här bilder, är det kul med nöjen/events bilder?
 Lisa, Andrea och Agnes.

Pantamera

Bara jag som rådiggar denna version av pantamera låten? Ger mycket glädje!

Superjeans

Dessa jeans bör ta priset för de skönaste jeansen! Superjeans of Sweden är faktiskt ett nytt svenskt märke som har massor med snygga modeller. Materialet känns inte som jeans utan mycket mjukare och mer behagligt. Jag är nöjd!

freedom

Dessa bilder tog jag i somras, tycker faktiskt att de blev rätt så fina! Någon bra känsla tycker jag bilderna förmedlar, typ frihet. Vad tycker ni?

ask me

Nu kör vi en frågestund så passa på att ställa frågor nu, kanske blir en video också!♥

Farsdag

Igår var det pappas dag. Väckte han med en present i ansiktet på honom haha stackarn! Sen gjorde vi en stor frukost med bland annat scramble eggs. Vi drog sedan ner på stan för en lunch och fika, mamma kom sen också till caféet. Körde sen ett intensivpass på kvällen. Nu är det måndag och jag är tröttare än någonsin! Ovanligt? Svar nej.
Helgens pizza hos kusinerna  // trötta Josefine

Att resa

Sitter och kollar igenom bilder från Bodrum, Turkiet. Vi var där i somras och det var så underbart! Att resa är det bästa som finns, man mår så bra av det. Tyvärr så kostar det väldigt mycket pengar att resa så man får spara pengar länge men desto mer uppskattar man att komma utomlands när man väl kommer iväg. Fatta om man kunde resa en gång varje årstid typ påsklovet, sommarlovet, höstlovet och sportlovet vore värsta drömmen och får förbli en dröm! Har ni något drömresemål?
 

Get to know me

En Get to know me TAG :) Hoppas ni gillar den! HÄR finns min kanal♥

green jacket

Ny jacka - Holmlunds
 

lila

Lila är så sjukt snyggt, speciellt mörklila som går mot det vinröda hållet!
 

Helg

 

Det är så himla skönt med helg. Denna vecka har varit rätt så jobbig, tror att det var svårt att komma tillbaka från lovet. Sen tror jag att mina känslor har varit i en bergochdalbana, ni vet tjejveckan. Igår var allt bara trögt och mitt humör var nere, (dock var det kul att bowla med idrottsgruppen på morgonen). Till exempel så förstår jag knappt något på matten, blir så fruktansvärt frustrerad. Sen vara det bara en massa annat skit som dök upp i huvudet under dagen! Skönt att avsluta dagen med en fika på Espresso House med Clara, så mysigt.
 
Idag ska jag ut på en springrunda och sen beger jag mig till kussarna, var så längesen vi var hos dem så det ska bli kul! Hoppas ni får en bra dag♥

behind

Två stycken behind-the-scenes från fotograferingen förra veckan som togs av Klara.
 

kladdkakans dag

Visste ni att det är kladdkakans dag idag? Om jag fick välja ett bakverk jag skulle äta hela mitt liv så är det definitivt kladdkaka. Den får gärna vara lite (mycket) kladdig! Tänkte dela med mig av ett nyttigt recept på en kladdkaka. Perfekt mellis!
- Ägg
- Russin eller dadlar
- Mandelmjöl
-Kokos
-Kakao
-Liiite mjölk
-Kokosolja
-Bakpulver
 
Som ni vet tar jag aldrig mått på ingridienserna utan jag bara häller i, så ta så mycket du vill av allt beroende på hur stor formen är. Även om man ej gillar russin så ska man ta det för det ger bara den söta smaken på kakan. Så man känner inte smaken på russin!
 
Sätt på ugnen på 175 grader. Mixa dadlar eller russin och kokos. Häll sedan i resten och mixa lite till. Kokosoljan ska värmas innan du häller i den. Smörj en form och ställ in den i ugnen cirka 8 minuter, den ska vara kletig när du tar ut den. Ställ den sen i kylen någon timme, sen är den färdig att ätas!! Min var allra godast dagen efter. Supergott!
 
 Inspo av Emma Barremyr.

Granola

Morning! Nu är det äntligen fredag, bästa dagen. Gjorde världens sämsta prov engelska igår, avskyr dessa som är oförberedda. Chansade på i princip allt haha...men men nu blickar vi framåt! Blir en fika med claris efter skolan så det blir mys :)
♥Havreringar, persika och granola + fil.♥

Om Josefine

Tänkte att det vore kul för er att höra hur min kära vän Aya uppfattar mig, även jag tyckte det var kul att läsa detta. Från ett annat perspektiv än från mig själv helt enkelt.
 
1. Josefine kommer aldrig döma en, oavsett vad som händer. Hon bildar alltid sin egna uppfattning om folk. 
2. Trots att Josefine är bäst på att höja folks självförtroende så tvekar hon på något konstigt sätt ofta på dig själv. 
3. Josefine måste alltid se till att alla har det bra.
4. Josefine är den känsligaste människan någonsin. 
5. Josefine älskar alla olika kulturer och fascineras av allt i det. Speciellt maten, indisk, kinesisk, kurdisk osv! 
6. Josefine är en pålitlig människa, vad man än säger vet man att hon kommer hålla hos dig och ingen annan. 
7. Josefine älskar alla slags människor. Svarta, vita, gula, rosa, homosexuella, heterosexuella osv.
 
Nu utmanar jag er att göra detta!

winter

Hur mysigt ser det inte ut med vinter? Ska väl själv erkänna att jag inte gillar vintern alla gånger (vill helst vara utomlands under hela vintern haha) Man har oftast en bild av slask och kyla i huvudet, som idag till exempel. Man får helt enkelt njuta och ta vara på de dagarna då det faktiskt är underbart med vinter. Tänk er en solig vintrig dag, det är ju hur mysigt som helst. Att komma hem rosig om kinderna och sätta på sig mjukisar och dricka varm choklad. 
Alla bilder från We♥it under taggen #winter.

q/a

Q/ Har du färgat ditt hår?
Svar: Japp! Nu var det något år sen senast för att inte slita på håret. Jag har färgat hos frisören dock blev det nästan grått så fick färga om det sen har jag även färgat det själv hemma :-) Är mörkare blond egentligen!
 
 Foto: Emma Grann
 
Q/ Hej! Har alltid undrat hur man får till bilderna sådär? Alltså så att det är suddigt i bakgrunden på ett snyggt sätt. Är det kameran som gör så automatiskt eller hur redigerar du så? Tacksam för svar! :D
Svar: Använder inställningen AV på kameran där jag ställer in bländaren på 1,8 :D

Q/ Vilket redigeringsprogram använder du?
Svar: Photoshop CS4 till mina bilder på datorn!

Q/ Var kommer ditt skal från?
Svar: Från Macskal.se!

Q/ Finns filmen The Notebook på Swefilmer?
Svar: Yes, du måste bara se den! Förbered dig med näsdukar hehe...

Q/ Var kommer din gråa långärmade tröja från?
Svar: Från Lookbookstore :D

Q/ Var finns parfymen att köpa? Måste bara ha den!
Svar: Den finns nog på Åhléns, det finns även en herrdoft :)

Q/ Vad var det bästa med Thailand?
Svar: Att åka med nästan hela släkten, alla kom så himla bra överens och vi hade så jäkla kul tillsammans!


red jacket

Hörde att det är snö på ingång, stämmer det? Inte så konstigt för det är svinkallt ute ju! Passar perfekt att ta fram min nya röda jacka som jag fick från Modekungen. Så varm och gosig! Kul med en färgklick. Är ni redo för snö och kyla?
 

DW

Jag väntade på ett svar från vinnaren av Daniel Wellington tävlingen och nu har jag fått det. Vinnaren heter Tuvalie Dunbäck. Megastort grattis till dig! För er som inte vann så kan jag säga att jag har en rabattkod till er ”josefinesnovember” och ger 15% hela november på danielwellington.com. Julklapp kanske?
 

photoshoot

Här får ni ett smakprov från plåtningen med Richard Andersson. Jag känner knappt igen mig själv med hjälp av sminkningen gjord av Elizabeth. (Hennes→ Facebook) Jag är verkligen så himla nöjd med bilderna! Om ni är sugna på att bli fotograferade tycker jag definitivt att ni ska boka honom och det kostar inte så mycket. På Rafoto.se hittar ni honom! Vad tycker ni om bilderna? :)

for men

Kan tipsa om ett märke som min pappa använder och det heter L300 och finns att köpa på Kronans apotek.
En bra farsdagpresent kanske? Ett kit med produkter uppskattas alltid!
På bilden ser ni bland annat deodorant, face wash, ansiktskräm, shampoo, shaving gel m.m Min pappas favorit är ansiktskrämen som heter
"daily face cream" och är den näst sista på bilden ovan.
 Vad har ni tänkt att ge era pappor i farsdagpresent? :) Sen behöver man ju inte köpa något utan bara visa sin uppskattning genom att kanske göra frukost på sängen!


choklad - en video

En video för er som gillar choklad hehe, delar med mig av mina favoriter! HÄR finns min kanal♥
Ni som läser bloggen från mobilen, blir videon som en smal rektangel när man ser startbilden?

brunch

Gaaah hittade bilder från när min vän Aya hade brunch hemma hos sig i våras, visst blir man sugen?! Det var verkligen så himla mysigt, lite kyligt men vi alla hade filtar om oss och vi satt i flera timmar och bara myste. Måste äta brunch snart känner jag, har ni tips på något bra brunchställe?

it's raining men

Nu under novembet månad brukar vi få räkna med en hel del regn. Jag skulle gärna vilja införskaffa mig ett snyggt paraply, jag menar det är inget större fel på mina paraplyer men det de går lätt sönder eftersom de är små och tunna. Skulle vilja ha ett mer rejält men ändå snyggt!
a rainy day
 
a rainy day by josefineolssons featuring wellington boots

ångest

Har ni söndagsångest? Jag har det! Kom på att jag har två läxor jag borde ha gjort under lovet men kände att det var skönt att ta ett break från skolan i en vecka. Jag har verkligen haft ett underbart lov, har hunnit med nästan allt jag ville göra. Sen att kunna somna klockan två på natten och slippa ställa på alarmet på mobilen är en härlig känsla. Nu är det back to reality som gäller och är jag taggad? Nja, inte direkt.
 
Jag tog lite fina bilder på Tove i veckan, tyckte verkligen att de blev fina! Visst blev det snyggt med Fyrisån i bakgrunden?!
 
 
 

fake lashes

Provade att använda lösögonfransar för typ tredje gången i mitt liv, denna gång blev det ögonfransar från märket Eylure. Tyckte faktiskt att det blev rätt så bra! Jag som annars har superkorta ögonfransar så det är kul med lite variation.
 

MTV

Ikväll är det dags för Geordie Shore igen och denna gång kommer det vara en av de värsta från förra säsongen som är drottningen i huset. Älskar verkligen deras dialekter, vill också kunna prata så! För er som ej vet vad det är för serie så är det en engelsk variant av det amerikanska programmet Jersey Shore. Tror att det kan bli riktigt roligt :-) HÄR kan ni gå in och läsa mer om det! Kollade ni på förra säsongen?
Samarbete med MTV.
 

Allhelgona

Dagen: sovit / fika på Gränby C / shopping / myskväll
Tänker extra mycket på min farmor idag❤️ ps.. DW vinnaren är dragen och kommer visas i veckan!

Lumene foundation

Jag fick hem en ny foundation från Lumene som heter Longwear blur foundation. Jag har än så länge hunnit prova den en gång i färgen light ivory. Fick ett gott första intryck av den då den höll väldigt bra hela dagen lång!
 

Lördag

God morgon! Det var verkligen supertrevligt igår kväll när vi hade gäster på middag. Kantarellsoppa till förrätt, kreolskan till varmrätt och världens godaste morotskaka till efterrättsom min faster hade gjort. Kollade även på Idol, alltså Lisa Ajax...hur bra är inte hon? Inte en enda ton som var fel. Tänk om jag hade ställt mig på den scenen, då skulle TV4:s tittarsiffror sjunka rejält xD Önskar verkligen att jag kunde sjunga!
 
Outfit: Tröja - Lindex // Halsband - Stylebystories // Örhängen - Ur & Penn // Byxor - h&m // Skor - Deichmann
Aya tog dessa bilder förra veckan♥

TILL STARTSIDAN


Hallå där! Kul att du har hittat hit. Mitt namn är Josefine Olsson och jag är en 17åring från Uppsala. Jag skriver om lite allt möjligt här i bloggen b.la vardag, foto, mode och skönhet. Jag är även en stor matälskare, rättare sagt mat är livet. Sen så tränar jag en hel del på fritiden så är ett hälsofreak. Hoppas att ni trivs här och välkomna tillbaka :)

♥ Instagram: Josefines.
♥ Twitter: JosefineOlssoon.
♥ Videofyme: Josefineolsson.
♥ Weheartit: josefineolssons.
♥ Youtube: josefineolssons.
♥Ask: http://ask.fm/josefineolssons



Follow on Bloglovin


Kontakta mig