31 oktober

God eftermiddag! I morse vaknade jag av att det bankade på dörren och tänkte "vem fan kommer klockan nio?!" haha men det var några som skulle fixa avloppet här hemma. Låtsades sova när de var här eftersom de hade nyckeln hit, vill inte gå upp ur sängen. Min syrra däremot blev rädd när hon klev upp och såg två gubbar i köket haha! 
Idag har vi bara städat och fixat här hemma för ikväll får vi gäster, har även hunnit med en springtur till Librobäck. Underbart väder ju så att man får passa på innan snön börjar falla! Satan vad gott det var med en Celsius efter rundan, en iskall cola. Nu är mitt rum färdigstädat och tänkte  tända massa ljus i lägenheten, något av det bästa med hösten. Än så länge har inte höstdeppen kommit, men den kommer väl snart är jag rädd för...kommer in i olika perioder då jag är deprimerad. 
Förresten så blev jag intervjuad av Annie Holmberg, så HÄR kan ni gå in och läsa intervjun :-) Ställer gärna upp när ni frågar, tycker bara att det är kul!

hairstyle

Såhär blev håret till fotograferingen, jag är verkligen hur nöjd som helst med resultatet! Tack till Elizabeth som gjorde denna frisyr!♥ Vad tycker ni? :)
Ni kan också boka henne på www.make-up-artist.se.

answer

Hej Josefine! Jag har två frågor.. Jag bor i en väldigt liten stad och det är sjukt mycket skitsnack och rykten som går omkring, med tanke på att jag har blogg så finns det väl ett gäng som "snackar" om det. Bland annat på appen Secret.  Även fast jag inte påverkas allt för mycket utav detta så är det fortfarande tråkigt såklart och på ett sätt får det mig att vilja hålla igen när det gäller bloggningen, liksom anpassa mig för dom. Det är svårt att förklara med hur som helst! Har du upplevt något sånt? Kanske fått kommentarer som "vem tror hon att hon är" och så vidare? :) 
 
Min andra fråga är om du har några tips för att få bloggen att växa? 
Jag ÄLSKAR att blogga och vill sååå gärna ha fler läsare så förutom att försöka ha så bra bilder som möjligt osv, har du något tips?  Förlåt för en lång kommentar hehe! Men du är så himla snäll och härlig så jag kände att du var rätt person att fråga dessa frågor... Kram!
 
 
Svar: Hej fina du! Tack för dina frågor. För det första så grundar det mesta sig om avundsjuka, folk är avundsjuka på dig för att du har lyckats med en bra blogg. Tyvärr kommer det alltid att finnas folk som vill förstöra andras lycka och gör allt för att hitta alla fel. Självklart är det okej att vara avundsjuk för det är vi alla ibland men det är inte okej när man kommer till gränsen att man sårar andra. Stå på dig, visa att du är stark! 
 
För att få bloggen att växa...ha mycket bilder och gärna bra kvalité sen så är ett tips att sprida sin blogg på sina sociala medier som Instagram. Bloggen växer inte på en natt utan det tar tid, tålamod är bloggarens bästavän hehe :) Sen så kan man göra länkbyten med andra bloggare, kommentera personliga kommentarer på andras bloggar. Inte "Hej, hur mår du?" utan kanske "Åh vilken fin tröja!!" för då kommer andra som läser kommentarerna hitta din blogg.
 
Lycka till med allt! KRAM♥
 

Cupido

Kom precis hem från stan med Tove, vi tog en sallad på Cupido och vi hade massor att prata om för vi har inte träffats på jättelänge! Nu ska jag bara ta det lugnt och städa rummet innan det blir ett pulsmedel pass. Tycker det passet är riktigt roligt då det är så peppande musik, musiken är väldigt viktig för min del! Gick förut på ett pass som hade en barnlåt med i passet, inte lika peppande som låten Bad med David Guetta kanske ;)

Cheerleader

Ni måste hålla med mig, remixen på denna låt är underbar?! Så jävla skön! Det är sällan jag tycker en låt är bra redan första gången jag hör den.
En må-bra-låt.
 
Orginalet låter såhär:

fotografering

Idag har jag blivit fotograferad av fotografen Richard Andersson (rafoto.se) men innan fotograferingen blev jag sminkad av Elizabeth Ahlen som är en makeup artist i Uppsala Jag är verkligen så himla nöjd med håret och sminket, känner knappt igen mig själv. Här får ni en sneakpeek på bilderna innan vi började. Resten av bilderna kommer senare så håll utikik!
 
Gå gärna in på hennes Facebooksida här!
Tack till Klara Pedersen som hjälpte till med att ta behind-the-scenes bilder!

Atm:


Nu är det fotografering som gäller!

Hälsokraft

Jag hämtade ut produkter från Hälsokraft i S:t Per gallerian, jag älskar verkligen den butiken! De har så himla mycket smått och gott inom hälsa och träning. Questbar är nog favoriten! Speciellt cookie dough.
Jag provade raw bite, favoriten är cacao och sist kommer vanilla berries. Det är en ekologisk powerbar, men som sagt så tyckte jag cacao var godast! Perfekt att alltid ha i väskan när man börjar bli småhungrig. Något annat ni skulle vilja se en recension på?

Vinn en Daniel Wellington klocka!

Jag tänkte nu dra igång en tävling i samarbete med DW som jag tror att de flesta uppskattar...ni kan nämligen vinna en DW klocka! Antingen en herr- eller damklocka. De är ju så sjukt snygga och det bästa är att man kan byta armbandet!
 
Regler:
1.Vilken klocka vill du vinna och varför?(kommentar) Danielwellington.com
2.Dela tävlingen på något av dina sociala medier.
Som Instagram/Blogg/Videofyme/Twitter/Facebook och #josefines @josefines, heter josefineolsoon På Twitter!
 
Avslutas den 1:a November - LYCKA TILL!
 

VINNAREN ÄR Tuvalie Dunbäck!! Grattis <3

Estocolmo

Idag var vi i huvudstaden för shopping och god mat. Åkte dit med min mamma, syster, kusin Stina och moster så det blev en riktig tjejdag! Vi åt lunch på Vapiano i gamla stan men oj vad mycket folk det var där, vi fick vänta nästan 40 min på maten men det var värt väntan. Alltså deras pasta är sjukt god! Fick med mig lite småsaker hem så jag är nöjd. Imorgon är det fotografering som gäller så måste ställa klockan på halv åtta...ZzzZznark.

Ps...tack till alla underbaringar som kom fram idag!❤️

Notebook

Efter att jag sett filmen The notebook kan jag ju helt ärligt säga att hela mitt ansikte var förstört, svullen och smink utkletat. Tårarna bara rann och rann på slutet! Jag kan varmt rekommendera denna underbara kärleksfilm. Så om ni inte har sett den - se den!
 
Bildkälla//bildkälla

beauty favorites

Favoriter hos mig nu:
1. Isadora bronzing powder - Solpuder som gör att man ser pigg ut!
2. Isadora smokey eye liner - Superbra med en smokeybrush på ena sidan.
3. Idun eye definer brush - Används till ögonbrynen och till att applicera eyeliner.
4. Isadora Shadow blending brush - Man får till ögonskuggan riktigt bra med denna!
5. L´oréal Paris Skin Perfection - En härlig ögonkräm med en gnutta färg - me like!♥

randigt - outfit

En outfit från i början av hösten
Outfit: Tröja - h&m // jeans - Gina // skor - Converse

Ikea

Har precis varit på Ikea och lunchat med mami och papi, blir aldrig missnöjd med maten! Men det tar verkligen en på krafterna att vara på stora varuhus så tänkte vila en stund innan jag drar ut på en springrunda! Känns väldigt trögt.

rose top

 Jag har fått en hel del frågor angående min tröja och den är från Lookbookstore, har den även i vitt! 

Mixed up makeup challenge

Visst blev det snyggt? ;-) Min Youtubekanal finner ni här!

26 oktober

God morgon! Sovit gott? Det har jag i alla fall! Känns skönt att man får en timme extra nu när man har ställt om klockan.
Har inget speciellt för mig idag eller jo ska hämta ut 6-7 paket, fan kommer skämmas när jag ska hämta ut dem för det är ALLTID samma tjej där. Hon måste ju börja undra vad det är för tjej som hämtar ut så många paket haha. Visst är det skönt med lov? Ingen söndagsångest och har roliga saker planerade saker i veckan som på tisdag då det blir en shoppingdag i Stockhom.
 

JB

Jag älskar mina Johnny Bulls och det är en härlig känsla att få plocka fram dem från garderoben igen nu i höst. Jag har bruna höga med guldig dragkedja därbak. Nu kommer min fråga till er...vet ni hur man sköter dem? Vad ska man använda? Vill verkligen bevara dem som de är men det är lite svårt om man inte vet hur man behandlar dem på rätt sätt.
 

Halloweenfest


Bild 1.SKÅÅL! // 2. Me and my scary girls. // 3. Alltså bilden blev så läskig när han också stod där vid dörren haha... // 3. Jahapp...då var det dags att ta bort sminket!
 
Igår så var jag, Jennifer och Aya på Halloweenfest hos en av Ayas kompisar. Träffade på så mycket trevliga människor där och vi dansade loss hela kvällen lång tills Ayas bror hämtade oss med bil, så himla skönt då vädret inte var det bästa. Men gash vilken rolig kväll vi hade, bra start på höstlovet! 
 
Hörrni det är dags att se upp för Josefine, hon är riktigt farlig!

listen to music

Visst är mina rosa hörlurar fina? Blir så glad av färgglada saker! Passar bra nu när det är en rosa månad. De finns att köpa på Dolo.se. Tycker att Iphonehörlurar sitter allra bäst i öronen utan att åka ut.

serier

Det är ju hur mysigt som helst att kolla på en bra serie! Speciellt nu när det är mörkt om kvällarna och vädret inte är det bästa. De serier som jag har sett är The O.C, One Tree Hill och Pretty Little liars (inte denna säsong) sen har jag ju sett andra serier på MTV och andra kanaler.
 
Min absoluta favorit är O.C, alla gånger. Den har verkligen allt! Sen kommer One tree hill. Många tårar och skratt kan jag lova. Nu kommer min fråga till er....har ni tips på några serier?
Bildkälla//Bildkälla

Remember

 Älskar detta citat.♥
 
Kom precis hem från ett hårt pass och upptäcker att jag har glömt mina böcker i skolan, så typiskt. Tänkte göra i ordning en kopp med té och sen kolla på PH avsnitt, missade hela förra veckan så har en del att ta igen! En myskväll med andra ord.

earrings

Igår när vi var på stan så kunde jag inte låta bli att gå förbi Ur & Penn. Kom ut med 5 par örhängen för 20 spänn styck vilket är sjukt! Dock kom jag endast hem med 4 par för att jag satt i ett par efter att jag kom ut från affären och påväg hem upptäckte jag att jag endast hade ett örhänge kvar i örat. Så typiskt när man precis har köpt ett par nya!

Mer inspiration

Som ni vet så var jag med i webbtv-serien IF Stilsäkert där stylisten och bloggaren Amelia Widell och Kajsa samt Petra från IF ger säkerhets- och inredningstips. Det var även andra bloggare som var med i serien så gå in HÄR för mer inspiration och avsnitt!
//Samarbete med IF

pink, pink and pink

Idag efter skolan så gick jag och Aya till Waynes där vi tog en fika. Tog en morotskaka som var gudomligt god, speciellt glassyren på den hehe ;-) Vi hade en hel del att prata om så det var mysigt! Sen gick vi och tog lite bilder, alltså kolla hur fin hon är. Hon passar verkligen i sin rosa kappa! På fredag ska vi på Halloween fest och det ska bli sjukt kul, längtar :-D

Wicked Wonderland

Är det bara jag som tycker att denna låt är grym? Blir på så mycket bättre humör, den gör mig glad. Repeat är det enda som gäller nu. ↔

almonds

Ett perfekt mellanmål är fruktsallad som man toppar med mandlar. Hur gott som helst! Mandlar innehåller både järn och vitamin E, gott och nyttigt :-)

 

white top

Juste jag visade aldrig dessa bilder som togs i början av hösten, lite kallt att slänga av sig jackan nu kanske? Men vad gör man inte för outfitbilder liksom ;)  Mina converse är tyvärr inte heller sådär rena längre...
Outfit: Boyfriend jeans - Lindex  // Topp - Lookbook // Skor - Converse

Tisdag

Igår(måndag): På idrottslektionen så simmade vi på Fyrishov, jobbigt men ändå helt okej. Sista lektionen hade jag idrott igen (extraval) så åkte vi och klättrade på Campus 1477 och det var faktiskt rätt så kul då jag aldrig har gjort det förut. Efter flera försök så lyckades jag ta mig upp till toppen den sista gången. Kan ju säga att jag har en enorm träningsvärk i både armar och axlar.
 
Idag(tisdag): Alltid skönt med sovmorgon och det var behövligt efter gårdagen. Dock var det inte lika kul när man upptäckte att man hade punka på cykeln cirka 10 minuter innan vi började...tur att jag kom precis i tid. Vi håller på med en uppsats om boken Lila Hibiskus på svenskan och är snart klar med den som tur är. Fick även tillbaka historieprovet som gick lite bättre än väntat. 
 
Vad har ni gjort idag? Hände något extra roligt? :-)

new perfume

Jag måste rekommendera denna parfym vid namnet New York Yankees, ni kanske har sett märket på kepsar förut? Jag blev förvånad av att se att de även gör parfymer. Den luktar ljuvligt gott och är en blandning mellan en söt och fräsch doft. Sen så är ju förpackningen hur söt som helst! Jag kan även tipsa om herrdoften som också luktar väldigt gott.
30 ml kostar cirka 300 kr.

20 sanningar - video

Här är en video med sanningar om mig, hoppas ni gillar den! HÄR finns min Youtubekanal.

fluffy jackets

Skulle gärna vilja ha fler fake päls jackor så att man kan variera sig, den vinröda är ju bara dösnygg!
1. här // 2. här // 3. här
 

Frågor och svar

Q/Åh... varför använder du inte glasögon?! Det är så fint på dig :) det är ju som ett smycke!
Svar: Men vad söt du är!! Tack snälla :) Känner mig mest bekväm med linser men använder mina glasögon ibland.
 
Q/Vart är alla sina kuddar ifrån som du har i din säng?!??? I alla fall den grå/silvriga som också är blommig????
Svar: Från Chilli, Rusta och Ikea tror jag!
 
Q/Vem är det som tar alla snygga outfits bilder på din blogg? Det är alltid så bra skärpa och ljus, hur gör du/ni? 
Svar: Tack snälla :) Ibland någon familjemedlem eller kompis, annars har jag ett stativ med fjärrkontroll. Jag lägger på skärpa i Photoshop CS4 och ändrar ljuset!
 
Q/Har du några syskon?
Svar: En lillasyster vid namnet Alice!
 
Q/Är lookbookstore en bra sida att beställa från/ kan man lita på den? Och hur är storlekarna? Normala/stora/små?
Svar: Jag har blivit sponsrad varje gång och det har kanske tagit två veckor för leveransen.Vissa är normala och vissa lite små! Har mest tagit storlek 36.
 
Q/Har du något bra tips på kamera? 
Svar: Canon 600D, perfekt nybörjarkamera med vridbar skärm!
 
Q/Vart har du fått ditt nagellack ställ i från? ☺
Svar: Mihi.se :)

Snacks

Detta är ett perfekt mellis när man är sötsugen, tycker dem är supergoda! Fruktbitar med hallon, jordgubb och svartvinbär från Exotic Snacks - finns på bland annat ICA!♥ Har ni några favorit to-go-snacks som ändå är hälsosamma? Ge mig tips!

Morning

God morgon! Det är så typiskt att man ska vakna tidigt nät det är helg. Försökte tvinga mig själv att somna om men gick åt skogen. Jag och mamma tog en lååång frulle och nu ligger jag här i sängen, ska ut på en joggingrunda om cirkus en timme och känner mig inte så taggad på det...



weekend

-Fredag/lördag i bilder-
 
Räkbakelser till förrätt, mums säger jag bara!
Loka Crush vid brasan, alltså Loka Crush in my heart♥
Svamp-plockning i mängder...
 
Och nu blir det att beställa hem mat och gå igenom lite saker på datorn! Har ni tips på bra serier?? :D

Linser

Som en del av er redan vet så använder jag linser, förut hade jag glasögon eller har dem kvar så att jag kan använda dem när jag inte orkar sätta i linserna, som på helgerna. Linser är rätt så dyrt och speciellt dagslinser som jag använder. På hemsidan Billigarelinser så jämför dem alla återförsäljare, då kan man verkligen göra fynd och hitta linser för bra priser. Priserna uppdateras varje timme så man får exakta priser vilket är grymt! Använder ni glasögon eller linser?
 

Whistle

Tycker att denna låt är riktigt bra och den fastnar lätt i huvudet. Vad tycker ni om den?

17 oktober

Hej! Fredag, så jag klagar inte. Det har varit en fullspäckade vecka med två prov, två dagar i rad. Det ena gick bättre än det andra så är VÄLDIGT nervös. Nu kommer snart familjen och hämtar upp mig för vi ska till min fasters mans hus på landet över helgen. Ska bli så myisgt med god mat, tänd brasa och trevligt sällskap. Imorgon ska vi även plocka svamp och det ser jag verkligen fram emot. Hoppas ni får en bra kväll!
 
Outfit: Topp - Gina tricot // Kofta & halsband & jeans - h&m // Skor - Johnny Bulls

halloween

Halloween närmar sig med stormsteg och det finns så mycket mysigt man kan hitta på, jag menar det är ju bara att ändra lite på de vanliga traditionella recepten och har man lite fantasi kan man få till läskiga bakverk ;)
Bildkälla: We♥it. Sökte på Halloween food / bake / cake.

be careful and spread love

Igår hände en ganska så otäck sak. Jag var i Stockholm för skulle hälsa på några företag då det är pressvecka, när jag hade varit hos dem så satt jag mig på Espresso House för att tåget gick en timme senare. Jag beställde min goda kaffe latte och en kyckling bagel (asgod!!!), det var rätt så mycket folk så var tvungen att lägga i från mig min väska med kameran i vid det bordet medans jag gick och hämtade min latte. Jag såg en man gå runt på cafét, tyckte det var konstigt för han satt sig aldrig men jag tänkte inte mer på det utan jag tog upp min läxbok och började plugga litegrann.
 
Plöstligt hör jag ett skrik bakom mig och ett "HELVEETEE!!!!!! FAN!!!!", trodde att någon hade spillt kaffe över sig men nix pix. Såg den där mannen springa mot utgången, alltså han var snabb som blixten så hann bara se ryggen på honom. Det gick på två sekunder. Han hade tagit kvinnan som satt bakom mig, hennes Ipad. Den låg liksom framför henne på bordet. Det var så himla obehagligt och tyvärr fick de inte tag på honom. Kändes så konstigt för har aldrig varit med om något sådant förut, har hört att det har hänt utomlands som i till exempel Barcelona. Men att det händer runt om oss och det kunde lika gärna har varit min väska som han hade tagit. Tyckte så synd om tjejen, hon satt ändå och fikade med sin kompis och mitt framför ögonen tar han den och springer iväg.
 
Note to myself: Lämna ALDRIG dina saker ur sikte!!!
 
Och kom ihåg be nice and spread love! :D
Armband: Ur&Penn.

Happiness collection

Mina favoriter ur Coca Colas OPI kollektion, den heter "Icons of happiness", speciellt det silvriga lacket. Det är supersnyggt om man målar två lager av det för då blir det väldigt täckande.

En rosa månad

Nu i Oktober är det en rosa månad, det finns mycket saker man kan köpa just nu där de skänker pengar till bröstcancerfonden vilket är helt fantastiskt och kom ihåg..."tillsammans kan vi göra en skillnad"♥ Så passa på att köp rosa saker under Oktober!
pink mounth

Laxbulgur med limeyoghurt - recept

Tänkte dela med mig av ett väldigt gott och hälsosamt recept som hela familjen älskade (även syrran ;) )!
 
Laxbulgur:
- 600 g laxfilé
- 3 dl bulgur (vi hade matvete istället)
- 6 dl vatten
- 2 msk grönsaksfond
- 1 mango, tärnad ( vi hade fryst mango)
- 3/4 dl hackad koriander (vi hade inte koriander i)
- Flingsalt
- Peppar
- 3 msk sweet chilisås
- Smör
 
Limeyoghurt (som tillbehör):
- 2 dl grekisk yoghurt
- Rivet skal av en lime
- 1-2 msk flytande honung
- Flingsalt
 
1. Blanda ingridienserna till yoghurten.
 
2. Koka bulgur under lock i vatten och fond, cirka 10 minuter. Blanda bulgur, mango, avokado, koriander (vi är inte så förtjusta i det så hoppade vi över det), salt och peppar.
 
3. Skär laxen i kuber. Stek i smör. Salta och blanda med sweet chilisås. Strö laxen över salladen. Servera med limeyoghurt.
 
Detta var verkligen supergott men som sagt så bytte vi ut lite ingridienser. Kan varmt rekomendera detta recept och det är ett måste med yoghurten till, den var ljuvligt god som tillbehör! Hittade detta recept i en gammal Tara tidning.

Through my phone

Alltså hur fint är det inte ute just nu?! Älskar verkligen alla färger för det lyser upp det gråa vädret. Man kan få till så himla fina bilder nu! Synd bara att löven faller så himla fort. #loveautumn



Veckans Q/A

Q/Hej fin blogg du har! Och snygga skor, här kommer en liten random fråga hahah... Hur lång är du ? Undrar bara av ren nyfikenhet hihi :)
Svar: Hehe tack snälla! Jag är så lång som 163 cm, eller rättare sagt kort ;)
 
Q/Bilderna du har på instagram är dom tagna med systemkamera och redigerade på datorn innan du lägger upp dom eller hur gör du? Dom är så fina :) tacksam för svar :D
Svar: Det är både och, ibland mobilen och ibland min systemkamera. Ibland redigerar jag dem i Photoshop på datorn annars så fixar jag dem i i fotoappar som till exempel Aviary och VSCO cam. Denna bild är fixad i Photoshop.↓
 
Q/Har du platt hår naturligt?
Svar: Yes box det har jag! 
 
Q/ Gud såå fiint😍😍❤️ Älskar dina bilder😘 hur många tar du tills du väljer vilken du ska lägga upp?❤️
Svar: Vad glad jag blir!♥ Ja du...väldigt många...men hellre för många så att man kan välja ut de allra bästa bilderna. Inte kul att ta två bilder och sen upptäcker man att båda är fula haha :)
 
Q/Trivs du bra på din skola?
Svar: Ja, det gör jag verkligen! Känner att jag har hittat rätt nu vilket är väldigt skönt.
 
Q/Vad använder du för dagkräm?
Svar: Jag använder Apoliva dagkräm, billig och bra!
 
Q/Var har du köpt örhängerna?
Svar: På Ur & Penn för något halvår sen.
 
Q/Var köper man Aloe Vera drycken?
Svar: Den finns lite överallt som till exempel på Ica & Pressbyrån :-)
 
 
 Har ni några frågor till nästa veckas QA? :-)

inspo

Lite höstoutfits - min kanal finns här!♥

Objektiv

Min nya leksak som kom förra veckan...ett objektiv som heter 85 1.8 och ger väldigt skarpa bilder! Dock måste man backa cirka tio meter för att ta en bild haha. Cirka 3500 kr fattigare men ett objektiv rikare! Supernöjd.♥

wedding outfit

God kväll! Min måndag började väl inte direkt sådär jättebra då jag knappt fick upp ögonen och det fortsatte ända in på de två första lektionerna. Tror att det var min kaffe efter lunchen som fick mig på ett bättre humör och blev genast mycket piggare. Jag hade idrott två gånger idag så nu är jag helt slut i kroppen och tänkte göra i ordning ett varmt bubbelbad och läsa en tidning. Därefter är det Italiano som gäller, har nämligen prov på fredag så vill börja att plugga i god tid så det inte blir det där sista minuten plugget (som typ alltid) haha :-)
 
Denna outfit hade jag på bröllopet i lördags. Klänningen är från Ellos! Vad tycker ni om den?

Yollibox

Detta är ren kärlek! Ni måste bara prova Yollibox med smak av kokos, alltså kan inte beskriva med ord. Sen att den är nyttigare än vanlig glass är ju ett stort plus. Jag toppade med granola, kokos och färska hallon.
LOVE LOVE LOVE♥

Besvarar

Tänkte besvara denna fråga som jag får dagligen. Jag uppskattar verkligen att ni vill att jag ska följa er men eftersom att många ställer exakt samma fråga så känner jag mig orättvis om jag bara väljer att följa vissa. Jag följer de jag vill följa, jag går ofta in på Instagram konton som kommenterar mina bilder och om jag tycker att kontot passar mig så trycker jag på "follow". Nu vet ni svaret på denna fråga och hoppas ni förstår mig!
Massa kramar till er♥

homeless dogs

Okej, detta berör mig otroligt mycket. Sedan jag blev kattägare har jag fått en helt annan koppling till djur. Att se att det finns så här fantastiska människor som hjälper djur värmer mitt hjärta.
Varning för känsliga tittare!!

amazing day

Bröllopet igår var verkligen fantastiskt och brudparet var så fina tillsammans. När en kompis till dem sjöng en kärlekssång i kyrkan kunde jag inte hålla tårarna borta, det var så vackert. Är så tacksam att jag fick jobbet att fotografera deras bröllop! Det blev nästan sammanlagt 700 bilder som togs under hela dagen. Träffade otroligt mycket trevliga människor och vilken mat säger jag bara, njöt av varje tugga och tårtan ska vi inte ens snacka om...mums mums. Tog en taxi till centralen vid elva och tog tåget hem då, somnade direkt.
 Hennes klänning var en av de finaste jag har sett! Alla detaljer var så välgjorda.

necklace

Som ni kanske redan vet så älskar jag halsband så ni kan ju förstå min lycka när jag fick syn på dessa godbitar nedanför. Glitter och glamour på en hög nivå! Finns att köpa på Ur & Penn.

Wedding day

Nu tar jag mitt pick och pack och tar tåget till Stockholm och bröllopet, hoppas ni får en bra lördag!

bröllop imorgon

God kväll! Äntligen fredag, eller vad säger ni?! Fick skynda mig hem från skolan för att handla inför middagen, jag och syrran överraskade papi med en liten födelsedagsmiddag för att han fyller nämligen år imorgon! Vi gjorde middagen ikväll istället för att imorgon ska jag göra något roligt...jag ska fotografera på ett bröllop i huvudstaden. Det är blir även det första bröllopet någonsin för mig! Det är min kusins flickväns syster som gifter sig och det det är verkligen en ära att få vara med på det. Det börjar med att vi ska till hotell Diplomat där brudtärnorna ska fixa sig och sen åker vi vidare mot kyrkan och riddarsalen där bröllopet ska vara. Är SJUKT taggad på detta!!!
// Blev kycklingburgare med vitlökskroketter, guacamole och ananas //

Pink clay face mask

Jag måste bara tipsa om märket Purysens ansiktsmask som återfruktar huden väldigt bra! Jag tål inte alla produkter men denna ansiktsmask tål jag utan att jag får några utslag i facet. Sen så är den snäll mot både djur och miljö samt innehåller naturliga ingridienser och det gillar vi! ;-) Finns att köpa på bland annat Eleven & Lyko.
 

jackets

Dessa tre jackor skulle jag kunna beställa med en gång! Men frågan är bara vilken? 
 
1. Den blåa finns här // 2. Den beiga finns här // 3. Den leopardmönstrade finns här.

Room details


torsdag

1. Fika på mötet igår // 2. En glad josse bosse. // 3. Kaffelatte in my heart. // 4. Höstfärger.
 
Jag kan nu bocka av två prov från mitt schema. De två proven som jag har känt mig som allra oroligast för, matte och engelska. Känns som att en tyngd från mina axlar har släppt. Skönt med stort S. Imorgon är det fredag och det ser vi fram emot, right?!

Aloe Vera

Provade Aloe Vera drycken och tänkte dela med mig av ett klipp. Min Youtube finns HÄR

Red lips

Kom hem precis från Stockholm efter en lång eftermiddag med en massa spring i benen haha. Jag gick ju lite vilse i Vasastan kan jag säga! Började det hela med en fika på ett pr företag som visade upp lite höstnyheter och fick med mig hem jättefina saker. Det var så himla trevliga tjejer som jobbade där Jag traskade sen vidare till ett annat företag som ska hjälpa mig litegrann med bloggen, ska bli spännande att se vad det kan bli av det! När jag skulle till stationen så virrade jag omkring i cirkus en halvtimme, jag gick åt heeeelt fel håll så fick springa till centralen för att hinna med tåget som gick elva över sex. Nu kan jag pusta ut och chilla i mjukisar - det är livet det♥

In Stockholm


Är just nu i Stockholm och har varit på möten! Berättar mer sen. Puss!

donuts

Igår var jag, Jennifer och Aya på höstmarknaden på Vaksalatorg, det har blivit som en tradition för mig att gå på den varje år. Jag har gjort det sen jag var en liten plutt vilket gör det extra mysigt! Älskar stämningen och speciellt doften av brända mandlar och munkar...mmmm...mums mums. Kul att träffa brudarna också såklart, vi ses alldeles för sällan när det är skola. Galet vad skolan tjuvar ens fritid!
 
Vinnaren av en muffin maker är....http://emelieblondie.bloggplatsen.se - GRATTIS♥

Dentasy

För ett tag sen fick jag hem Dentasy tandblekning, jag har hunnit prova den en gång och kan berätta vad jag tyckte. om den. Det är enkelt att applicera krämen på skenan och den luktar som typ tandkräm, dock tyckte jag det var svårt att ha skenan i munnen. Det var lite obekvämt men jag hade den i 15-20 minuter så det gick bra. Det sved absolut ingenting i tandsköttet och det är jag väldigt glad för eftersom det kan svida av vissa tandblekningar. 
 
Den finns att köpa på Dentasy och nu finns det även en rabattkod på 20% om man anger koden 20SMILE i kassan.

Wanties

Lite höst-wanties. Behöver verkligen massa nya scarfs och boots inför hösten!
 
autumn wanties
 

Pluggtips

Att skolan är viktig är inte något nytt, men vi kan underlätta och göra saker enklare. Här har jag samlat ihop lite tips som kanske kan uppskattas? :-)
 
* Sätt upp post it lappar med alla läxor på, på insidan av skåpsdörren. Då kan man lätt se vilka mappar som ska med hem. -  Tips av Annie
 
* Sammanfatta allt ni har till provet/läxan. Välj ut det allra viktigaste och gör sedan ett eget prov av det med egna frågor som du kan förhöra dig själv.
 
* Jobba i intervaller (plugga 20 min "vila" alltså kanske kolla instagram eller något X2, sista gången kan du plugga 20 min och sedan ha paus och ta mellis eller något 20 min) - Tips av Linn
 
* Använd håltimmar och raster till att plugga. Tänk vad skönt om engelskaläxan redan var gjord och du kan gå hem och bara chilla efter skolan och kanske baka något gott? ;-)
* Ät något medans du pluggar. Gör till exempel i ordning en kopp té och äppelbitar, ett perfekt "plugg-mellis". 
 
* Släng av dig de tighta jeansen och sätt på dig ett par mjukisar och en tjocktröja, är det jättekallt ute så sätt på dig sockor/tofflor. Gör det så bekvämt som möjligt för det. Sätt upp håret i en bulle, det är så skönt!
 
* Planera din vecka redan på söndagskvällen. Ta ett A4 papper och skriv upp allt du har i veckan, även träningar, fikastunder med kompisar osv så du kan planera din pluggtid på bästa sätt. Perfekt att sätta upp på kylskåpet!
 
* Använder överstrykningspennor i fina färger. -  Tips av Annie
 
* Har du någon fråga du tycker är krånglig inför provet? Sätt dig ner och diskutera med dina vänner, jag brukar själv göra det och det har gjort att jag under provet kommer ihåg hur vi diskuterade frågan.

pannkakor

Måste bara tipsa er om detta pannkakspulver med vaniljsmak från SELF, man tar bara två skopor och blandar med vatten sen så steker man den som vanligt. Jag höll mig mätt på en pannkaka väldigt länge! Den är fri från laktos och gluten samt så innehåller den mycket protein och omega 3! LOVE♥
Serverade med hallon och keso, vill man det sötare kan man även ta honung!

event outfit

God kväll! Det har varit en rätt så lugn och skön söndag, älskar känslan när man kan ligga kvar i sängen och inte behöver stressa upp sig. Tog en promenad med familjen på dagen, alltså wow så fint det är ute just nu med alla färger. Blev sen ett pass på Friskis var dock rätt så seg och ville bara lägga mig ner på golvet och sova haha. Nu blir det att plugga matte för fulla muggar, eller halva. Har nämligen prov på onsdag och ja som ni vet är jag och matte absolut inte kompisar så detta blir ett äventyr kan man säga ;) Ni vet när man tycker ett tal är för enkelt så kan det inte vara rätt, så tänker jag hela tiden haha. Wish me good luck...
 
Outfit: Topp - Lookbookstore // Byxor - h&m // Skor - Dinsko (?)
Bilder av Nicole.

Lumene

Nyheter från LUMENE.
Blueberry Wild Curl mascara - Den mörkblåa ger volym och separerade fransar medans den silvriga ger långa och böjda fransar. Sen finns det en vattenfast mascara som håller fransarna böjda hela dagen, perfekt för oss med rinniga ögon.
 
Blueberry Long-wear eyebrow powder - En underbar brynskugga. Tycker denna är bättre än h&ms egna! Jag brukar använda den mörkaste, det är lättare att få mer "naturliga" ögonbryn med skugga än med penna tycker jag. En tumme upp för denna!
 
Artic Sun bronzer - Ett solpuder som passar alla hudtoner, även oss med väldigt blek hy. Något jag har märkt är att det är lättare att applicera puder med en mer kompakt rougeborste, det kanske bara är en inbillning men jag tycker att jag ser en skillnad då!

bilder - Splayday

Idag var det Splayday i Stockholm för youtubers och jag gick det med Nicole vilket var tur för jag kände inte någon där. Det började med mingel och vi fotograferades i en fotoautomat och fick popcorn innan det var dags för massa prat på scen från gänget i Splay, Youtube och andra youtubers som till exempel Clara Henry. De gav en hel del tips och berättade om vad som var på gång, men aaaj vad jag fick ont i rumpan av att sitta så länge så det var så himla skönt när de drog bort gardinerna för den andra delen av salen och där fanns allt man kunde tänka sig, plockgodis, Ben & Jerry's, tävlingar, aktiviteter, wraps, olika drycker osv...rena himmelriket ju ;) Tack Splay för en trevlig dag!!
 
Next: Kinamat och lördagsmys med familjen :)

Splayday

Nu är jag i Stockholm och ska möta Nicole för vi ska på ett Youtube event! Ska bli sjukt kul, massa bilder kommer kan jag lova. Puss!

autumn pics

Vackraste årstiden är just NU!
 

F r i d a y


Äntligen fredag! Igår efter skolan så var jag, Rim, Ester och Viktoria och fikade på café Linné vilket var väldigt mysigt. Vi satt i över två timmar och snackade om allt möjligt. Man behöver sådana stunder ibland! Nu är det dags för idrott som första lektion och vi ska jogga till ett utegym, hoppas bara att vädret är på våran sida idag...
Ha en bra fredag allesammans!

bullkalas

Fick hem en leverans med nybakta BULLAR!!! Förstår ni min lycka när det doftar nybakat i hela trappen? Tack till Skickatårta.se för dessa godingar! Skulle ni också vilja vinna 10 stycken hembakta bullar direkt hem till dörren?(inte mina bullar då, utan ett par nya från företaget haha) Skriv då en liten kommentar så lottar jag ut en lycklig vinnare, det är ju ändå Kanelbullensdag på lördag!
 
Vinnaren blev http://ellenjosefssons.blogg.se/ som lottades ut via random.org (14:e kommentaren) GRATTIS!♥
 

Tips till mitt tonårsrum.

Jag hade ju ett inspelningsteam hemma hos mig för någon månad sen och detta är resultatet. Jag är med i ett avsnitt  i en serie som heter Stilsäkert som kommer att sändas i 8 olika avsnitt. Stylisten Amelia Widell och Kajsa och Petra från If gav mig inredning- och säkerthetstips till mitt tonårsrum. Kika in HÄR för ännu mer inspiration och fler härliga avsnitt!
 
Detta är ett samarbete med IF.
 
 
Vad tycker ni om mitt avsnitt? :-)

En ny kategori

Eftersom att jag få göra en hel del roliga via mina sociala medier så tänkte jag samla allt i en kategori, alltså event och liknande. Tror att både ni och jag själv uppskattar att kunna gå tillbaka i arkivet och kolla! Den finns under rubriken "annat" i sidomenyn.
 

Första oktober

Blandade mobilpics.
Så var det oktober. Men denna månad brukar vara väldigt vacker med alla färger ute! Denna vecka är i princip fullbokad, det allra roligaste sker på lördag då jag ska till Stockholm :-) nu är det endast plugg som gäller resten av kvällen och tänkte även ta ett långt bubbelbad! Vi hörs❤️

Lions

Denna video är verkligen så himla häftig! Tänk om man ändå hade den förmågan att få lejon bli tama, skulle dock bli lite rädd ändå för man vet ju aldrig vad som kan hända...Men visst är dem vackra?!

TILL STARTSIDAN


Hallå där! Kul att du har hittat hit. Mitt namn är Josefine Olsson och jag är en 17åring från Uppsala. Jag skriver om lite allt möjligt här i bloggen b.la vardag, foto, mode och skönhet. Jag är även en stor matälskare, rättare sagt mat är livet. Sen så tränar jag en hel del på fritiden så är ett hälsofreak. Hoppas att ni trivs här och välkomna tillbaka :)

♥ Instagram: Josefines.
♥ Twitter: JosefineOlssoon.
♥ Videofyme: Josefineolsson.
♥ Weheartit: josefineolssons.
♥ Youtube: josefineolssons.
♥Ask: http://ask.fm/josefineolssons



Follow on Bloglovin


Kontakta mig